Sophie van Eeden

Junior ontwerper

Sophie heeft Urban Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht gestudeerd en is in 2017 gestart met de Master Landschapsarchitectuur aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst. In 2018 werkte zij ook bij Urhahn en nu, na een jaar bij de gemeente Amsterdam gewerkt te hebben, is Sophie sinds februari 2020 terug van weggeweest.

Sophie werkt aan projecten zoals Amstel Business Park, Uitdagende buitenruimte Apeldoorn en Zandweerd Deventer. Ze werkt aan inrichtingsplannen, landschappelijke visies en verzorgt voor diverse projecten prachtige verbeeldingen en maquettes.

 

  • Amstel Business Park Ouder-Amstel: ontwerper/tekenaar ontwikkelkader, richtlijnen en Beeldkwaliteitplan voor de transformatie van een werkgebied (voor Gemeente Ouder-Amstel, 2018, 2020).
  • Uitdagende buitenruimte Apeldoorn; ontwikkelen buitenruimte die verleidt tot gezond gedrag. Ontwerper/tekenaar (gemeente Apeldoorn, 2020)
  • De Tuinen van Deventer: ontwerper/tekenaar stedenbouwkundig concept Zandweerd, een duurzame en beweegvriendelijke wijk van circa 120 woningen (voor gemeente Deventer 2017-2018).
  • Fort bij Uithoorn: ontwerper/tekenaar inrichtingsschets (voor Ambeco, 2018)
  • Het verhaal van Lelystad: ontwerper/tekenaar ontwikkeling van de strategische hoofdopgaven voor Lelystad als basis voor de toekomstige omgevingsvisie (voor gemeente Lelystad, 2017-2018).
  • Monnickendam Galgeriet: maquettemaker concept stedenbouwkundig plan (voor BPD en Hoorne Vastgoed, 2017-2018).