3 decennia Urhahn

Over de geschiedenis en oprichter van het bureau

Urhahn ontleent haar naam aan diens oprichter: Gert Urhahn. Na geruime tijd bij de Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam te hebben gewerkt, was Gert in 1991 één van de eersten die in Nederland een zelfstandig stedenbouwkundig bureau begon. Nadat het bureau uit zijn woning in Zuid groeide, verkaste het bureau in 1996 naar De Ruyterkade. Via omzwervingen langs de Jan Luijkenstraat, Nieuwezijds Voorburgwal en Laagte Kadijk werken wij nu vanuit de Henri Polaklaan in de Plantagebuurt in Amsterdam.

 

Gert heeft in 2010 de verantwoordelijkheid van het bureau overdragen aan een nieuwe generatie, en is zich gaan richten op lezingen, workshops en advisering in het buitenland, met The Spontaneous City International (SPcitI).

 

Toch is de betekenis van Gert niet alleen nog in de naam van het bureau zichtbaar. Zijn zoektocht naar de balans tussen orde en chaos in de stedenbouw en zijn inspiraties zijn nog altijd belangrijke drijfveren voor het bureau. We zijn allen lid van de Urhahn familie.

 

Lees verder over onze werkwijze, onze filosofie van spontane stad, ons team, onze opdrachtgevers, of ons netwerk.