Milan Oosterling

Stedenbouwkundig ontwerper

Milan is een goede conceptontwikkelaar en weet als geen ander aansprekende verbeeldingen te maken voor complexe strategieën en visies. Hij heeft met zijn grafische kwaliteiten alle tekeningen gemaakt voor onze publicatie De Beweegvriendelijke Stad. In het kader van de het handelingsperspectief voor Almere (en de daaraan verbonden werkplaatsen Toekomstbestendige stad en Almere Centraal) heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van ideeën en verbeeldingen.

 

Milan is in 2018 afgestudeerd aan de NHTV (nu BUAS) als stedenbouwkundig ontwerper met zijn project ‘Gezonde verstedelijking’ (uitgevoerd bij Posad). Dit afstudeerproject is genomineerd voor de Ed de Groodprijs 2018 en gepubliceerd in de Blauwe Kamer. Tijdens zijn studie heeft hij zijn kennis verbreed naar de architectonische schaal door de minor ‘House of the future’ (TU Delft) succesvol te volgen. Milan heeft tijdens zijn studie stage gelopen bij Urhahn, en is sinds 2018 bij ons in dienst.

 

Stuur Milan Oosterling een mail , connect via LinkedIN of bel 020 421 74 40.

 

Selectie van projecten waaraan Milan heeft gewerkt:

 • Ruimte na corona: onderzoek naar de effecten van de coronapandemie op de ruimtelijke leefomgeving (voor provincie Zuid-Holland en de PARK, 2021).
 • Purmerend Wheermolen Oost: ontwerper voor de bouwenveloppen en BKP (voor Gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris, 2021).
 • Vlaardingen binnenstad: ontwerper voor de gebiedsvisie voor de binnenstad (voor gemeente Vlaardingen, 2020-2021).
 • ‘s-Hertogenbosch Oost stationsomgeving: ontwerper voor het Ambitiedocument voor de ontwikkeling van een stedelijke, gemengde buurt, en een verkenning naar hoogbouw (voor gemeente ’s Hertogenbosch, 2020).
 • Almere Centraal: ontwerper in werkplaats Almere Centraal, onderdeel van het handelingsperspectief Almere 2.0 (voor Gemeente Almere, in het kader van Almere 2.0 handelingsperspectief, 2020).
 • Almere Toekomstbestendige stad: ontwerper in werkplaats Almere Toekomstbestendige stad, onderdeel van het handelingsperspectief Almere 2.0 (voor Gemeente Almere, in het kader van Almere 2.0 handelingsperspectief, 2020).
 • Meervaart Amsterdam: ontwerper voor een locatieonderzoek voor de herontwikkeling van het theater (samen met met Mecanoo, voor de Meervaart, gemeente Amsterdam en bureau Emma, 2019).
 • Antwerpen Beweegscan: ontwerper voor een onderzoek naar hoe vier stratenclusters in Antwerpen beter kunnen worden ingericht om lichaamsbeweging van haar bewoners te stimuleren (voor Stad Antwerpen, 2018-2019).
 • Purmerend Wheermolen Oost: ontwerper voor het stedenbouwkundige plan voor een stedelijke vernieuwingsbuurt (voor Gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris, 2018-2019).
 • Wageningen Olympiahal en omgeving: ontwerper voor de integrale stedenbouwkundige visie in samenspraak met bewoners (voor gemeente Wageningen, 2018-2019).
 • De beweegvriendelijke stad: illustrator voor de studie en publicatie (voor Gemeente Amsterdam, 2017).
 • Tilburg NEXT, visie op de binnenstad: tekenaar/ontwerper voor de economisch-ruimtelijke visie voor de binnenstad van de 21e eeuw (voor gemeente Tilburg, 2016-2017).
 • Groningen Herestraat: tekenaar/ontwerper voor de visie verbetering leefbaarheid binnenstad (voor Manifestatie Wonen in Stadshart, 2016).