Tim van Rooijen

Stagiair

Tim kwam in aanraking met stedenbouw via een lezing van een collegabureau en raakte geïnspireerd. Zijn toenmalige studie  Communicatie- en mediadesign was hem te commercieel, hij zocht naar meer maatschappelijke waarde. Die heeft hij gevonden in zijn huidige studie Built environment met specialisatie stedenbouw. Hoe kwam hij nu, als stagiair, bij Urhahn terecht?

 

Op zijn treinreizen tussen Haarlem en Amsterdam kwam Tim steeds langs woonwerkwijk Oostenburg. De zoektocht naar wat en hoe en wie leverde hem Urhahn stedenbouw & strategie op, bij wiens filosofie van de Beweegvriendelijke stad hij zich meteen thuis voelde.

 

Tim van Rooijen voelt zich het prettigst in een team waarvan de leden goed samenwerken – het resultaat staat niet perse bovenaan zijn prioriteitenlijst. Hij ziet zichzelf als bruggenbouwer, als verbinder, en ziet die eigenschap ook in zijn studie en werk terug; de verbinding van de stad met haar bewoners en gebruikers. Dat thema speelde ook in de ontwerpstudie van Haarlem Oostpoort die Tim en medestudenten hadden gemaakt die de hele zomer van 2022 is geëxposeerd in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem. Want hoe verbind je noordzijde en zuidzijde van knooppunt station Spaarnwoude aan de stad Haarlem?

 

Stuur Tim van Rooijen een mail, connect via LinkedIN of bel 020 421 74 40.

 

Projecten waar Tim aan werkt:

  • BZK Leefbare steden en regio’s
  • Deventer Ruimte en wonen