Een complete binnenstad voor Arnhem

Hoe maak je globale uitspraken uit een binnenstadsvisie concreet voor de uitwerking van plannen? Ruimtelijke principes voor de zuidelijke binnenstad.

<
>

  De gemeente Arnhem heeft een Binnenstadsvisie gemaakt, maar er miste nog een brug tussen de globale uitspraken uit deze visie en de concrete uitwerkingen van de deelplannen in de binnenstad.

   

  Aansluiting op bestaande structuur

  Urhahn heeft de ruimtelijke opbouw van de zuidelijke binnenstad geanalyseerd en op basis hiervan ruimtelijke principes geformuleerd die gehanteerd zullen worden bij het ontwerp en de ontwikkeling van de verschillende deelgebieden. Daarmee zullen deze plannen beter kunnen aansluiten op de bestaande structuur van de stad en nevengelegen plangebieden.

   

  Resultaat

  De principes worden nu gehanteerd bij het beoordelen van deelplannen voor de zuidelijke binnenstad. Nu is dat bijvoorbeeld actueel bij de herontwikkeling van de kantoren van de provincie Gelderland in Prinsenhof.

   

  Gijs Frencken, stedenbouwkundige gemeente Arnhem: 

  “De totstandkoming van de ruimtelijke principes was een coproductie. De bijdrage van Urhahn bleek waardevol, zo konden we onze lokale kennis combineren met externe deskundigheid. Daarnaast zijn de mensen van Urhahn als geen ander in staat om ideeën te vertalen naar pakkende beelden en hanteerbare begrippen.”