Balans tussen bedrijven, toeristen, werknemers en bewoners

Een gebiedsvisie voor de Plantagebuurt in Amsterdam

<
>

   

  Aanpak

  Na de gebiedsvisie voor de Oostelijke Eilanden maakte Urhahn met Stipo ook de gebiedsvisie voor de Plantagebuurt in Amsterdam. In de Plantagebuurt is de aanwezigheid van een aantal grote instellingen typerend. Artis, de Universiteit van Amsterdam, zorgcentra en culturele instellingen zoals de Hermitage zorgen voor belangrijke trekkers in de buurt. Daarnaast is de Weesperstraat met een aantal grote kantoren een specifiek deel van de buurt dat vraagt om een eigen aanpak.

   

  Werksessies op speciale locaties

  Er zijn gesprekken gevoerd met alle instellingen, bedrijven en bewoners. In drie werksessies zijn de hoofdthema’s van de buurt aan de orde gekomen: historie, balans tussen bedrijven en bewoners, en openbare ruimte. Drie mooie bijeenkomsten op bijzondere plekken in de buurt: het verzetsmuseum, de Universiteit van Amsterdam en de protestante diaconie.

   

  Veelzijdige buurt

  De visie maakte duidelijk dat wonen in de buurt de kleinste functie is. De visie zoekt de balans tussen instellingen, bedrijven, toeristen, werknemers en bewoners. Een veelzijdige buurt met een rijke geschiedenis vraagt om een goede balans tussen die gebruikers. Dat is wat de Plantagebuurt bijzonder maakt.

   

  Ook op zoek naar een visie voor uw gebied? Neem contact met ons op.