De Spontane Stad

Het tijdperk van grootschalige stedenbouw is voorbij. Urhahn geeft met het boek ‘De Spontane Stad’ de kick off voor een andere praktijk.

<
>

  Kleinschalige maakbaarheid in combinatie met Hollandse ondernemersgeest: dat is het uitgangspunt. De auteurs van dit boek pleiten daarom voor lokale vindingrijkheid, flexibiliteit en openheid – kortom zij pleiten voor de Spontane Stad. De Spontane Stad is nooit af; in de Spontane Stad staat de gebruiker centraal, de Spontane Stad is het resultaat van vraag en aanbod. Met dit manifest wordt de discussie aangejaagd over de agenda van de stedenbouw in de eenentwintigste eeuw.

   

  Het boek ligt in de winkel en is te bestellen op de website van Bis Publishers (Engelstalige editie). Download hier ons Manifest voor de Spontane Stad (pdf 220Kb), of deel uw ideeën met ons @spontanestad op twitter.

   

   Jan den Boer – stedenbouwkundige en filosoof in Cobouw (4 jan 2011).

  “Het zijn mensen als Urhahn en boeken als De Spontane Stad die de Nederlandse bouw kunnen bevrijden van de verstarring. Ik hoop dat het boek veel mensen inspireert tot nieuwe projecten, ideeën, boeken en verhalen waardoor we met zijn allen een vitale en leefbare stad kunnen creëren.”