Isis Boumans

Stagiair Stedenbouwkundig Ontwerper

Isis ontdekte haar passie voor stedenbouw tijdens haar studie Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens de opleiding realiseerde ze zich dat het haar niet gaat om alleen een mooi gebouw maken, maar juist om de ruimte ertussen. “De omgeving beïnvloed bij mijzelf mijn gemoedstoestand. De buitenruimte kan voor mij – en ik denk voor veel mensen – echt het verschil maken. Het bepaalt of je er verblijft, of je gaat sporten, hoe je je voelt… daarom is het heel belangrijk dat er zorgvuldig aan gewerkt wordt.”

 

In de stedenbouw wil Isis zich richten op het creëren van inclusieve en kwalitatief goede buitenruimtes. De focus van Urhahn op inclusie, toegankelijkheid en het centraal stellen van de (toekomstige) gebruikers sprak haar aan en daarom koos ze voor een stage bij ons als stedenbouwkundig ontwerper.

 

Ze wil nu vooral werken aan het versterken van haar vaardigheden met ontwerpprogramma’s en het maken van beelden en maquettes. “Mooie beelden maken geeft me energie, maar het is juist ook belangrijk om veel informatie te kunnen vatten in één mooi beeld, zonder dat het overweldigend wordt. Dat vind ik leuk en daar wil ik in groeien.” Ze waardeert de rustige werkomgeving bij Urhahn, waarin ze gemakkelijk vragen kan stellen en veel van verschillende collega’s kan leren.

 

Isis streeft naar een master in de stedenbouw en wil zich in haar werk inzetten voor het onderzoeken van sociale kwesties en het ontwerpen aan oplossingen daarvoor. Haar voorkeur gaat uit naar projecten die een balans bieden tussen allerlei functies en een bruisend leefgebied creëren. Momenteel werkt Isis aan Alkmaar Overstad en Breda ’t Zoet. Welkom Isis!

 

Stuur Isis Boumans een mail, of bel 020 421 74 40.