Je droomhuis tussen boomsingels en karrensporen

Ontwikkelplan en maaiveldontwerp Oude Tolweg, Zuidlaren, Tynaarlo

<
>

  Zuidlaren is een aantrekkelijke woonlocatie, maar het ontbreekt aan aanbod. Urhahn heeft een ontwikkelkader opgesteld voor ca 60 zelfbouwkavels en 15 corporatiekavels waarbij identiteit en eigenheid een belangrijk uitgangspunt vormen.

   

  Architectuurcatalogus

  Het noord Drentse landschap heeft enkele kenmerkende eigenschappen. Eén ervan is het coulisselandschap gevormd door boomsingels. Deze singels samen met de hoofdvorm van de schuren die je in deze streek terug vindt, vormen het houvast voor de vormgeving van de dorpsuitleg. Naast het kader is een inspiratiecatalogus samengesteld. Architecten en bouwers zijn uitgenodigd binnen de uitgangspunten een ontwerp in te dienen. Dit heeft veel variatie in prijsniveau opgeleverd. Alle woningen voldoen aan een minimale EPC-norm. De verdienste om voor een ontwerp uit de catalogus te kiezen is een versnelde bouwaanvraag-procedure.

   

  Verkoopmanifestatie

  De informatieavond en verkoopmanifestatie hadden een enorme toeloop. Op basis van het Ontwikkelplan en het Maaiveldontwerp is merendeel van de kavels binnen twee maanden verkocht. Anno 2015 zijn er nog slechts enkele kavels onbebouwd. Het groen is aangeplant, maar moet nog het gewenste volume krijgen. Een kleine rondvraag onder de bewoners laat een grote tevredenheid over het gebied en bouwmogelijkheden zien.