IABR ‘Making City’: Upload Eindhoven

Op zoek naar de meeste optimale match tussen vraag en aanbod voor hergebruik industriële gebouwen

<
>

  Kattenstad

  Eindhoven is een ‘kattenstad’. Je moet weten waar je moet zijn om de bijzonderheden te kunnen ontdekken, de stad geeft zicht niet zomaar prijs. Alleen tijdens de Dutch Design Week is alles open en zie je als bezoeker hoe de stad bruist. Voor de biënnale 2012 wilde Eindhoven op een interactieve manier laten zien wat de stad te bieden heeft en waar de stad wordt gemaakt.

   

  Pion opladen

  Met EDHV, één van die creatieve bedrijven uit Eindhoven, maakte Urhahn ‘Upload Eindhoven’. Met Upload Eindhoven kan iedere geïnteresseerde een bijdrage kan leveren aan een stedelijk Eindhoven, hart van de design- en technologieregio Zuidoost-Brabant. Op het ‘spelbord’ kan de speler een pion ‘opladen’ met individuele vestigingsbehoeften, en daarmee over het interactieve scherm stappen op zoek naar de meeste optimale match tussen vraag en aanbod. Upload Eindhoven richt zich op locaties met het thema hergebruik van industriële gebouwen.

   

  IABR

  Van april tot augustus 2012 heeft ‘Upload Eindhoven’ op de IABR in het NAi gedraaid als onderdeel van de expositie ‘Making City’. De data die daarbij verzameld zijn kan de stad gebruiken om uit te vinden welke factoren van belang zijn bij het creëren van creatieve milieus.