Maarten Lankester

Landschaps- en stedenbouwkundig ontwerper / projectleider

Maarten is een ontwerper pur sang. Tekenend en puzzelend komt hij voor iedere opgave tot een specifieke oplossing, van regio tot openbare ruimte. Zijn scherpe kijk op programma en concepten leidt tot innovatieve, integrale strategie├źn. Dit is bijvoorbeeld te zien in de plannen voor Oostenburg in Amsterdam, waar hij de stedenbouwkundige en de buitenruimteontwerpen voor zijn rekening neemt, en in het prijswinnende Space-S in Eindhoven, het gebied waar de door hem ontworpen openbare binnentuin een geheel nieuw soort publieke ruimte aan de stad toevoegt.

 

Maarten is opgeleid als landschapsontwerper aan de Hogeschool Larenstein en volgde twee jaar een masteropleiding in Denemarken. Hij is incidenteel als gastdocent verbonden aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam.

 

Stuur Maarten Lankester een mail , connect via LinkedIN of bel 020 421 74 40.

 

Selectie van Maarten’s recente projecten:

  • Alkmaar Overstad: projectleider voor het ontwikkelkader, de organische gebiedsontwikkeling van dit direct aan de binnenstad grenzende werkgebied (voor gemeente Alkmaar, 2023-heden).
  • Amsterdam Oostenburg: hoofdontwerper ontwikkelplan en beeldkwaliteitsplan en projectleider openbare ruimte voor de transformatie van het binnenstedelijke werkeiland naar een gemengde, stedelijke buurt (voor woningcorporatie Stadgenoot, 2010-heden).
  • Amsterdam Bay Area (ABA) en gebiedsontwikkeling Almere Pampus: projectleider stedenbouw voor het MIRT onderzoek ABA en fasering en onderzoek HOV Almere Pampus (voor SBAB en gemeente Almere 2020-heden).
  • Assen Stadskwartier: projectleider voor de ontwikkelvisie (met proefverkavelingen) voor de noordelijke binnenstad en het Havenkwartier, beeldkwaliteitsplan noordelijke binnenstad, structuurvisie Havenkwartier en stedenbouwkundige uitwerking diverse deelprojecten in de binnenstad (voor gemeente Assen, 2020-heden).
  • Deventer Zandweerd: projectleider stedenbouwkundig plan De Tuinen van Zandweerd, een duurzame en beweegvriendelijke wijk van circa 120 woningen (voor gemeente Deventer 2017-2021).
  • Hoofddorp Stadscentrum: projectleider stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan Raadhuisplein en omgeving (voor Gemeente Haarlemmermeer, 2017-2022).
  • Eindhoven Space-S: hoofdontwerper stedenbouwkundig plan en ontwerp openbare ruimte voor 400 woningen voor stedelingen en studenten op Strijp-S, waarbij de toekomstige bewoners vanaf de eerste schets medeauteur van het plan zijn (voor Woonbedrijf, 2013-2016).