Wendy van Kessel

Directielid, stedenbouwkundige

Als projectleider en stedenbouwkundige met een architectuurachtergrond heeft Wendy veel ervaring met binnenstedelijke transformatie en stedelijke vernieuwingsprojecten waarbij ze in staat is om op verschillende schaalniveaus te werken, voor een verscheidenheid van opdrachtgevers. Bij Urhahn is zij intensief betrokken geweest bij de publicaties De Beweegvriendelijke Stad en Buitenkansen voor een uitnodigende buitenruimte. Met deze kennis heeft zij aan diverse projecten gewerkt in onder meer Apeldoorn, Antwerpen en Eindhoven, waarin wordt gekeken hoe met diverse stakeholders de buurt, wijk of stad meer beweegvriendelijk ingericht kan worden.

 

Wendy studeerde cum laude af aan de Technische Universiteit Eindhoven op zowel architectuur als stedenbouw. In 2016 is ze bij Urhahn begonnen. In 2019 heeft zij het Professional Experience Programme (PEP) voor Stedenbouwkundige succesvol voltooid. Sinds 2023 maakt Wendy deel uit van de directie.

 

Stuur Wendy van Kessel een mail, connect via LinkedIN of bel 020 421 74 40.

 

Selectie van recente projecten, publicaties & initiatieven:

  • Purmerend Wheermolen Oost: projectleider en lid Q-team voor ontwikkeling van bouwenveloppen en beeldkwaliteitsplan (voor Gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris, 2020-heden).
  • Groningen Kardinge: projectleider voor een gebiedsvisie en uitwerking tot stedenbouwkundig plan voor de ontwikkeling van een vitaliteitscampus van het gebied Kardinge (voor gemeente Groningen, Sport050, Alfa-college en Topsport, 2022 – heden).
  • Publicatie Als steden gezinsvriendelijk zouden zijn..: projectleider voor een visie op en publicatie over kindvriendelijkheid van steden door de jaren heen en wat we daarvan kunnen leren. Daarnaast het ontwikkelen van workshops en werksessies voor gemeenten en buitenlandse bezoekers (Van Leer Foundation, 2020-heden).
  • Vlaardingen binnenstad: projectleider voor een gebiedsvisie op de transformatie en doorontwikkeling van de binnenstad van Vlaardingen (voor gemeente Vlaardingen, 2023).
  • Publicatie buitenkansen voor een uitnodigende buitenruimte: projectleider, auteur en redacteur van een inspiratiedocument voor een uitnodigende openbare ruimte met Apeldoorn in de hoofdrol (voor gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland, 2020-2021).