Zaanstad of Zaanstreek

MAAK.Zaanstad: Urhahn draagt bij aan een nieuw toekomstbeeld voor Zaanstad

De gemeente Zaanstad wil het toekomstbeeld herijken en een uitvoeringsagenda voor de kortere termijn opstellen. In een open proces worden bewoners, ondernemers en belangenorganisaties gevraagd om input. John Breen van Urhahn is gevraagd om met een integrale en toekomstgerichte bril mee te denken en te prikkelen.
De vragen die opkomen zijn in welke richting het stedelijk systeem langs de Zaan zou moeten ontwikkelen en hoe dit gebied kan profiteren van ontwikkelingen in de regio. Eén ding is duidelijk: de Zaanse kwaliteiten moeten in de etalage worden gezet. De contrasten van prettig grondgebonden wonen nabij het water en het open landschap naast grootse fabrieken is uniek en onderscheidend. De voedingsindustrie kan hierbij mogelijk een belangrijke rol spelen omdat een toenemende vraag naar duurzaam en verantwoorde voeding een antwoord in Zaanstad kan vinden.

 

Het college en de raad zitten in dit proces actief aan tafel. 2016 wordt het jaar dat de ambities verscherpt en de middelen gereserveerd moeten worden.

 

Lees meer over de raadsconferentie van 2 februari 2016 op de website van MAAK.Zaanstad.

 

Geplaatst op: 3 februari 2016