Een transformatie met 1000 eigenaren

Sjoerd Feenstra is betrokken bij een 3-daagse workshop over de transformatie van de Namdaenum markt in Seoul, Zuid Korea (16-18 november 2015)

<
>

  Samen met professor Erwin van der Krabben van de Radboud Universiteit is Sjoerd Feenstra van Urhahn als expert betrokken geweest bij een 3-daagse workshop in Seoul. Centraal onderwerp was de transformatie van de grootste traditionele markt van Seoul, de Namdaenum markt. Op deze markt zijn zo’n 16.000 ondernemers actief. Het eigendom is zeer gefragmenteerd: meer dan 1.000 partijen hebben er eigendom.

   

  De workshops zijn georganiseerd door Urban Transformer onder leiding van professor Bin Kim van de University of Seoul. Samen met verschillende deelnemers vanuit de overheid, de markt en andere stakeholders hebben Erwin van der Krabben en Sjoerd Feenstra de contouren van een alternatieve strategie voor vernieuwing geschetst. Gebaseerd op de principes van de spontane stad, waarin de zittende ondernemers en eigenaren een fundamentele rol vervullen.

   

  De Namdaenum Markt grenst aan de Seoul Overpass, een viaduct van bijna 1 kilometer lengte die zich op 17 meter boven het maaiveld bevindt. De Seoul Overpass wordt in 2017 getransformeerd tot een lineair park. Dit legt ook voor de vernieuwing van de markt veel kansen bloot.

   

  Geplaatst op: 19 november 2018

  Voor meer informatie: Sjoerd Feenstra