Kop van de Buitenhof keert naar Delft Centrum

Masterplan voor het via openbare ruimte verbinden van de woon-werkwijk Juniusbuurt met de binnenstad van Delft

Kop van de Buitenhof keert naar Delft Centrum: Urhahn wint opdracht masterplan voor verbinden woon-werkwijk via openbare ruimte. Een ‘sfeerbeeld’, dat was het selectiecriterium voor het Masterplan Juniusbuurt en visie omliggende openbare ruimte. In Delft (waar velen hun eerste stedenbouwkundige pennenstreken hebben gezet), presenteerden we deze winnende plaat.

 

Transformatie: de Buitenhof wordt deel van de stad

De sleutel zit – zoals we ook in de binnenstad van Assen en het nu in uitvoering zijnde nieuwe stuk stad Oostenburg laten zien – in het oplossen van het parkeren. Door slim om te gaan met auto’s kun je openbare ruimte vrij spelen. Vervolgens vormt het maaiveld het middel om het losse zand dat hier het Reinier de Graafziekenhuis, de moskee, het uitvaartcentrum, het revalidatiecentrum en de bibliotheek nu is, met een verbindende vloer tot een geheel te maken. Een vloer met een stevig smoel die de hele wijk Buitenhof aansluit aan het centrum van Delft. De transformatie van van zo’n haast vreemde mix van wonen en werken naar een levendig stadsdeel is precies waar ons bureau goed in is.

 

Ons pleidooi voor een Beweegvriendelijke stad kan zich in Delft in praktijk bewijzen. Het gebied is omringd door drukke wegen waardoor binnenin ruimte is voor voetgangers, rolstoelers, coffee-to-go, spel en sport.