Leegstand rijst de pan uit

Oproep aan assetmanagers van leegstaand vastgoed

Voor gewone stervelingen is de wereld van uw beleggingsfondsen ondoorgrondelijk. De leegstand rijst de pan uit. En de leegstand bij de één wekt de leegstand bij de ander op. Gebieden verpauperen. De miljoenen vloeien weg. Over urgentie is niet te twisten.

 

En dan de weerbarstige werkelijkheid. Gevangen in beleggingsfondsen. Geketend door bestuurders (die de werkelijkheid niet onder ogen willen zien). Verlamd door aandelenkoersen. Het schrijnend resultaat: passiviteit. Een situatie die alleen maar verliezers kent. Ondernemers, bewoners, huurders, uw buren en u. En de grootste verliezer is de stad.

 

In uw functieomschrijving lees ik ‘de Assetmanager is verantwoordelijk voor de sturing van een vastgoedportefeuille teneinde een optimaal rendement te behalen op het verhuurde vastgoed en een maximale grondwaarde/beleggingspotentie te realiseren op het te ontwikkelen vastgoed’. Mijn oproep aan u: vecht voor de stad, vecht voor uw fonds. Op de barricades. Laat zien dat de stad u aan het hart gaat. Sleur, trek en duw. Overtuig uw bestuur en investeer. Werk aan een duurzame toekomst van uw gebouw en uw gebieden.

 

Zonder leven is uw verzameling beton, staal en glas letterlijk waar-de-loos.

 

Door: Sjoerd Feenstra

Geplaatst op: 28-03-2013

 

Deze oproep is eerder verschenen op urbanisator.nl.

Lees meer over gebiedsontwikkelaars en spontane stad, of over ons project  in de Binckhaven.