Vastgoedeigenaren slaan de handen ineen tegen leegstand

Urbanisator Binckhaven Den Haag

<
>

  Met een actieprogramma hebben vastgoedeigenaren en gemeente Den Haag in 2012 en 2013 samengewerkt met als doel om een creatief en betrokken antwoord te geven op de structurele en groeiende leegstand in het gebied rondom de Binckhaven in de Haagse Binckhorst. De Urbanisator heeft deze samenwerking geïnitieerd en procesmatig en inhoudelijk begeleid.

   

  Gebiedscoalitie

  In 2012 hebben vijf gebouw- en grondeigenaren de handen ineengeslagen om, ondersteund door de gemeente Den Haag, de Binckhaven in de Haagse Binckhorst weer tot bloei brengen. Dit gebied ligt tussen het hoofdgebouw van KPN aan de Regulusweg en de Caballero Fabriek aan het eind van de Saturnusstraat. De partijen vormen de ‘Urbanisator Binckhaven’. De Urbanisator is een nieuwe manier van bottom-up samenwerking om de werk- en verblijfskwaliteit van werkgebieden naar een hoger niveau te brengen en daarmee de leegstand aan te pakken.

   

  Seedbomb

  De partijen bezegelen op de Provada in 2012 in de stand van Den Haag hun samenwerking. Bij deze gelegenheid hebben alle betrokkenen een ‘seed bomb’ ontvangen, als symbool voor het weer tot bloei brengen van de Binckhaven. Het initiatief heeft uiteindelijk een looptijd gehad van 2 jaar. In 2014 is de samenwerking beëindigd vanwege een samenloop van oorzaken: enkele partijen hebben hun vastgoed verkocht, anderen partijen verkeerden in financieel zwaar weer.