Lieke Robben

Stedenbouwkundig ontwerper / architect / projectleider

Lieke is als projectleider, architect en stedenbouwkundig ontwerper specialist op het grensvlak tussen architectuur en stedenbouw. Bij Urhahn legt ze zich toe op stedelijke vernieuwing in al haar facetten, van de naoorlogse wijken tot werkgebieden. Hierbij is Lieke in staat om goed te schakelen tussen schaalniveaus en vernieuwende concepten uit te werken tot integrale strategieën, ontwerp en plannen. In het verlengde van deze stedenbouwkundige plannen werkt Lieke ook de architectonische kaders uit. Lieke is in haar vaak geïnspireerd door de geschiedenis van een plek, met een speciale voorliefde voor naoorlogse gebouwen en wijken. Zo werkte ze aan de transformatie van Vollenhove in Zeist, waar de een van de langste naoorlogse flats van Europa staat, maar ook aan de herontwikkeling van de voormalige Rechtbank aan de Zuidas Amsterdam en het voormalige complex van het Pieter Baan Centrum in Utrecht.

Voordat ze bij Urhahn begon werkte ze twee jaar bij Cruz y Ortiz architecten. Ze is in 2016 cum laude als architect en stedenbouwkundige afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Haar afstudeerproject was getiteld Amsterdam New Water City, een stedenbouwkundige visie op Amsterdam waarbij de waterstructuur het leidend principe is voor de stedelijke ontwikkeling. Deze is architectonisch uitgewerkt in een binnenstedelijke transformatie van een hotel. Het project is genomineerd voor de Waternetwerk Scriptieprijs 2016. Lieke heeft in 2019 het Professional Experience Programme (PEP) voor Architect behaald. In 2020 heeft Lieke de eerste prijs gewonnen in het Heerlen Rooftop Project voor Schunck.

 

Stuur Lieke Robben een mail , connect via LinkedIN of bel 020 421 74 40.

 

Recente projecten waaraan Lieke heeft gewerkt:

  • Arnhem Malburgen: projectleider en ontwerper voor een visie op de stedelijke en sociale vernieuwing van de naoorlogse stadswijk Malburgen (voor gemeente Arnhem en Volkshuisvesting, 2024-heden).
  • Overstad Alkmaar: ontwerper ontwikkelkader voor de organische gebiedsontwikkeling van het direct aan de binnenstad grenzende werkgebied Overstad (voor gemeente Alkmaar, 2023-heden).
  • Zeist Vollenhove: projectleider en ontwerper gebiedsvisie voor de vernieuwing van de buurt Vollenhove in Zeist (voor gemeente Zeist, 2020-2023).
  • Deventer Tuinen van Zandweerd: ontwerper stedenbouwkundig plan, verkaveling en bouwenveloppen voor de Tuinen van Zandweerd, een duurzame en beweegvriendelijke wijk van circa 120 woningen (voor gemeente Deventer 2017-2021).
  • Ouder-Amstel Entrada: ontwerper voor een ontwikkelkader en programma van eisen voor de transformatie van een werkgebied naar woonbuurt (voor gemeente Ouder-Amstel, 2019).