Transformatie winkelcentrum

Hoe kan de transformatie van het jaren ’70 winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam de aansluiting met de stad verbeteren?

<
>

  Aansluiten bij de stad

  Winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam is een typisch jaren ‘70 product: alles ligt op niveau, er is geen contact met de straat. Het winkelcentrum wordt omgeven door drukke wegen. Corio is eigenaar van het centrum en wil het centrum niet alleen van binnen vernieuwen, maar ook onderzoeken hoe met een transformatie de aansluiting bij de stad verbeterd kan worden.

   

  Kansen zoeken

  In een aantal werksessies met de gemeente Rotterdam hebben we onderzocht waar de kansen voor het winkelcentrum liggen. Tegelijk is er vanuit de binnenkant gekeken naar een betere positionering van de winkels, waarbij dagelijkse boodschappen en modisch segment meer bij elkaar komen te zitten. De context maakt het lastig echt een stedelijke inpassing te realiseren, maar met name aan de kant van de metrohalte zijn er goede mogelijkheden om het winkelcentrum op de grond te laten landen en de kwaliteit van het plein te verbeteren.

   

  Resultaat

  Corio onderzoekt of de investering passend is.