Duurzame gebiedsontwikkeling Strijp-T Eindhoven

Eens een Philipsterrein achter het hek, nu een bedrijventerrein in de stad. Wat is de toekomst? In werksessies met betrokkenen heeft Urhahn de Maakcampus ontwikkeld, die past bij de huidige bedrijven.

<
>

  Testcase duurzame bedrijventerreinen

  Bedrijventerrein Strijp T in Eindhoven is testcase in het Europese onderzoek C2C BIZZ naar de ontwikkeling van cradle to cradle in werkgebieden. De locatie is door ons team aangedragen omdat de tijd rijp is om met de eigenaren en ondernemers na te denken over de toekomst van Strijp-T. Duurzame gebiedsontwikkeling is dé kans voor Strijp-T.

   

  Visie die past bij de wensen van de ondernemers

  Met de ondernemers, eigenaren en de gemeente is een visie ontwikkeld op het terrein. Door de wensen van de ondernemers te combineren met de potentie van de plek is een visie ontstaan die past bij de huidige bedrijven én een niche in Eindhoven is: de maakcampus van Eindhoven. Door interviews met de betrokkenen in twee werksessies is een gemeenschappelijk verhaal voor Strijp-T ontwikkeld.

   

  Ogen geopend

  Nu de visie er ligt is de volgende stap het organiseren van de partijen in een samenwerkingsvorm die past bij de dynamiek van het terrein. Er moet van alles worden opgepakt: samenwerken aan een energieproductieplan, een strategie om nieuwe gebruikers te trekken, een verkeersplan om vrachtverkeer en bezoekers veilig te laten mengen. De visie vormt hiervoor de basis en heeft iedereen de ogen geopend voor de mogelijkheden wat betreft duurzame gebiedsontwikkeling van het terrein.

   

  Meer weten? Neem contact met ons op over duurzame gebiedsontwikkeling.