Verdichting met kwaliteit

Twee verdichtingsstudies voor Town Centres in Londen (UK)

<
>

  800.000 nieuwe inwoners

  Londen staat voor de enorme opgave om in de komende tijd ruimte te zoeken voor 800.000 nieuwe inwoners binnen de bestaande stad. Urhahn heeft voor de opdrachtgever London Development Agency meerdere studies gedaan om een antwoord te vinden voor deze opgave.

   

  Ontwerpend onderzoek

  Urhahn heeft voor de intensivering en verbetering van zeven stadscentra in Zuid Londen scenario’s opgesteld, in het onderzoek ‘Housing Intensification in Seven South London Town Centres’ (2009). Per locatie tonen drie scenario’s, gebaseerd op verschillende typologieën, een specifieke oplossing voor verschillende uitdagingen en thema’s die een rol spelen in de Londense woningbouwopgave. In de studie ‘TEN – North London Town Centre Enhancement’ (2005) is de opgave vooral gericht op het zoeken naar mogelijkheden om meer woningen toe te voegen en tegelijkertijd de kwaliteit van de stadscentra te verbeteren. Het ontwerpende karakter van onze werkwijze is complementair aan de gebruikelijke formele en kwantitatieve benadering.

   

  Resultaat

  Het product is aan alle Londense Boroughs (stadsdelen) gepresenteerd en is door Design for London op grote schaal verspreid.

  Download Town Centre Enhancement in North London en de bijbehorende Design Catalogue (Urhahn, 2005) of Town Centre Intensification in Seven South London Town Centres (Urhahn, 2009).

   

  Robin Buckle – project manager Design for London:

  “I have found Urhahn to be a joy to work with; they have been stimulating in their exploration of the study topic, rigorous in their thought processes and analysis and clear in the presentation of conclusions and recommendations. They bring a European dimension to the work, adding value through their broad ranging European experience.”